Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Agneta-eichenholz.jpg

NaamAgneta Eichenholz
Geboortedatum1971
Geboorteplaats Malmö
BeroepZanger
DisciplineMuziektheater
TrefwoordenOpera
 Website
Externe databases:
VIAF

Agneta Eichenholz studeerde aan de Musikhögskolan in Malmö en de Operahögskolan in Stockholm. In 2007 brak zij door met Carmina burana op het Verbier Festival en titelrol Armida tijdens de Salzburger Festspiele.

Agneta Eichenholz zong bij de Oper Frankfurt, Deutsche Oper am Rhein (Düsseldorf), Komische Oper Berlin (Berlijn), Det Kongelige Teater (Kopenhagen), Teatre del Liceu (Barcelona), Teatro Real (Madrid) en ROH Covent Garden (Londen). Repertoire: onder meer titelrollen Lulu en Alcina, Fiordiligi Così fan tutte, Violetta La traviata en Lazuli L’étoile. Recent: Joosts Rumour in Antwerpen en Scartazzini’s Der Sandmann in Bazel.

Bij De Nationale Opera in Amsterdam zong Agneta Eichenholz Eva in Die Meistersinger von Nürnberg (2013) en Zdenka in Arabella (2014).

Zie verder wikipedia in het Duits en/of de bio op haar website.


Agneta Eichenholz heeft bijgedragen aan 1 productie(s).

Agneta Eichenholz heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Agneta Eichenholz heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.

Curriculum Vitae Theatrum
Productie Functie Producent Seizoen Premièredatum In regie van
Arabella Uitvoerende De Nationale Opera 2013/2014 11 april 2014 Christof Loy


Bronnen