Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
UploadenAfbeeldingDef.png
NaamAgathe Mélinand
BeroepDramaturg, Regisseur, Librettist
DisciplineMuziektheater
TrefwoordenOpera
Externe databases:
IMDb
VIAF

Agathe Mélinand is een Franse regisseur, dramaturg en librettist. In Nederland heeft zij voor De Nationale Opera gewerkt.

Samen met Laurent Pelly is Agathe Mélinand directeur van Théâtre de Toulouse Midi-Pyrénées. Zij is actief als regisseur, dramaturg en librettist, zowel in de opera- als in de theaterwereld.

Agathe Mélinand is verantwoordelijk voor omzettingen vanuit de oorspronkelijke taal naar het Frans, Italiaans en Engels en voor het schrijven van nieuwe operadialogen, zoals voor La fille du régiment, Les contes d’Hoffmann en La vie parisienne. Zij werkt regelmatig samen met regisseur Laurent Pelly, o.a. rondom Les contes d’Hoffmann (Barcelona, San Francisco, Lyon), La fille du régiment (Opera National de Paris, ROH Covent Garden, Wiener Staatsoper) en Manon (ROH Covent Garden, The Metropolitan Opera in New York, Teatro alla Scala in Milaan en Theâtre du Capitole de Toulouse).

Bij De Nationale Opera heeft zij meegewerkt aan de productie L'étoile.


Agathe Mélinand heeft bijgedragen aan 1 productie(s).

Agathe Mélinand heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Agathe Mélinand heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.

Curriculum Vitae Theatrum
Productie Functie Producent Seizoen Premièredatum In regie van
L'étoile Auteur (schrijver libretto, scenario) De Nationale Opera 2014/2015 4 oktober 2014 Laurent Pelly
L'étoile Dramaturgie De Nationale Opera 2014/2015 4 oktober 2014 Laurent Pelly

Bronnen