Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamAgathe Mélinand
BeroepDramaturg, Regisseur, Librettist
DisciplineMuziektheater
TrefwoordenOpera
IMDb-profiel0617584
VIAF-profiel64172622

Biografie

Agathe Mélinand is een Franse regisseur, dramaturg en librettist. In Nederland heeft zij voor De Nationale Opera gewerkt.

Samen met Laurent Pelly is Agathe Mélinand directeur van Théâtre de Toulouse Midi-Pyrénées. Zij is actief als regisseur, dramaturg en librettist, zowel in de opera- als in de theaterwereld.

Agathe Mélinand is verantwoordelijk voor omzettingen vanuit de oorspronkelijke taal naar het Frans, Italiaans en Engels en voor het schrijven van nieuwe operadialogen, zoals voor La fille du régiment, Les contes d’Hoffmann en La vie parisienne. Zij werkt regelmatig samen met regisseur Laurent Pelly, o.a. rondom Les contes d’Hoffmann (Barcelona, San Francisco, Lyon), La fille du régiment (Opera National de Paris, ROH Covent Garden, Wiener Staatsoper) en Manon (ROH Covent Garden, The Metropolitan Opera in New York, Teatro alla Scala in Milaan en Theâtre du Capitole de Toulouse).

Bij De Nationale Opera heeft zij meegewerkt aan de productie L'étoile.

Theater/Dans

  • Een overzicht van de voorstelling die in première is gebracht en waarbij zij de dramaturgie deed, voor zover geregistreerd in de Productiedatabase
  • Idem de voorstelling waarbij zij geregistreerd werd als librettiste

Bronnen