Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
UploadenAfbeeldingDef.png
NaamAditi Mangaldas
Geboortedatum1960
BeroepDanser, Choreograaf
DisciplineDans
TrefwoordenKathak

Er is nog geen biografie beschikbaar voor Aditi Mangaldas. Klik hier om de tekst toe te voegen (je moet hiervoor ingelogd zijn; je kunt je hier hier registreren).
Let op: mogelijk staat er verder op de pagina (onder het carrièreoverzicht) al wel een biografietekst; deze tekst kan dan door middel van eenvoudig “knippen en plakken” in het veld "biografie" worden gezet!

Aditi Mangaldas heeft bijgedragen aan 3 productie(s).

Aditi Mangaldas heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Aditi Mangaldas heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.

Curriculum Vitae Theatrum
Productie Functie Producent Seizoen Premièredatum In regie van
Aakash Odedra Choreografie Aakash Odedra Company 2021/2022 19 mei 2022
The Rhythm of Indian Dance Auteur (schrijver libretto, scenario) Aditi Mangaldas Dance Company 2005/2006 8 oktober 2005
Zonder titel Uitvoerende Aditi Mangaldas Dance Company 2010/2011 28 januari 2011

Biografie

Aditi Mangaldas (1960) is een Indiase danseres en choreograaf, geboren in de Indiase stad Ahmedabad, waar zij haar training als danseres opgeleid is in de Kathak dans, een van de acht traditionele vormen van de klassieke Indiase dans.

Na afronding van haar dansopleiding in Delhi, toerde zij met het Indiaas gezelschap de wereld rond en begon ook choreografieën te maken, waarbij zij haar traditionele klassiek dansidioom als uitgangspunt ging gebruiken voor meer eigentijdse vormen van westerse moderne dans. Zij richtte vervolgens haar eigen gezelschap op de Aditi Mangaldas Dance Company.

Zie verder wikipedia in het Engels.

Theater en Dans

  • Een overzicht van de voorstelling die in Nederland te zien is geweest en waarin zij is opgetreden, voor zover geregistreerd in de Productiedatabase
  • Idem de voorstellingen waarvoor zij geregistreerd werd als auteur

Bronnen