Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd bij de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld.

Op dit moment is er hier geen rolverdeling ingevoerd. Bewerk deze pagina om een rolverdeling toe te voegen.


   Informatie

   Acteurs met een koel hoofd van Timothy de Gilde

   Toneelgroep Oostpool

   Seizoen: 2010/2011

   Trefwoorden: Nederland, Jeugdtheater, Jongerentheater

   Regie: Timothy de Gilde, Olaf Malmberg

   Kostuums: Mieke Wolters

   Decorontwerp: Mieke Wolters

   Uitvoerenden: Timothy de Gilde, Olaf Malmberg

   Over de voorstelling

   Vanaf begin 2009 bespeelt Toneelgroep Oostpool de klaslokalen. We ontwikkelen en spelen minivoorstellingen waarmee we ons enthousiasme voor toneel over willen brengen op scholieren. Dit doen we met onze eigen acteurs, met een beperkte spelvloer, kleine decors en binnen één lesuur.

   Op basis van scènes uit Shakespeare’s Hamlet en Drie kluiten op een hondje; klein lexicon van het theater van Klinkenberg, stellen twee acteurs tussen de schoolbanken de vraag: Wat is de kunst van het toneelspelen?

   De twee acteurs ontdekken gaandeweg alle basiselementen van het theater. Wat is een acteur? Hoe moet je acteren? Hoe huil je op het toneel? Hoe gaat dat met de toneelkus? Wat is de inhoud van een voorstelling? Wanneer spelen de acteurs en wanneer is het echt? Zijn of niet zijn? Dit soort vragen worden in Acteurs met een koel hoofd aan de orde gesteld. Tijdens de zoektocht blijken acteurs niet veel anders te zijn dan pubers: ze worstelen met identiteitsproblemen, ze zijn emotioneel, ze laten zich niet controleren en begrenzen. En bovenal: ze zien soms geen verschil tussen realiteit en fantasie.

   Externe Links

   Bronnen