Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Achter glas is een autobiografische voorstelling over het leven van Eric Borrias, van zijn veel te vroege geboorte tot het moment dat hij besluit van het vertellen van verhalen zijn beroep te maken.

Verhaal

Een jongen wordt in november 1954 veel te vroeg geboren; de kans dat hij zal overleven is klein. Zijn leven begint ACHTER GLAS in een primitieve couveuse. De voorstelling volgt zijn geboorte vanuit drie invalshoeken; de kosmos, die naarstig op zoek moet naar de bescherm-engel van het kind; de broers en zussen van het kind, die niet eens weten dat hun moeder zwanger is én het te vroeg geboren kind zelf, dat vecht voor zijn leven. Eenmaal uit de couveuse blijft glas een rode draad in zijn leven.

Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:    • Licht: Mirko Borrias


    Rolverdeling en uitvoerenden

    NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.


        Bronnen