Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Achmed Akkabi.jpeg


bron foto: IMDB

NaamAchmed Akkabi
Geboortedatum3 oktober 1983
Geboorteplaats 's-Gravenhage
BeroepActeur
DisciplineToneel
Externe databases:
IMDb
VIAF

Achmed Akkabi (1983) is een Nederlands acteur en televisiepresentator van Marokkaanse afkomst. Hij speelde in de Nederlandse op Nickelodeon uitgezonden soap Het Huis Anubis. Akkabi speelde tevens Rachid de vakkenvuller in de Albert Heijn-commercials en presenteerde het kinderprogramma KunstQuest bij de AVRO.

Achmed Akkabi werd geboren als kind van Marokkaanse ouders en groeide op in zijn geboortestad. Hij begon met studententoneel in zijn studietijd. Akkabi heeft een mbo-opleiding Mode/Handel gevolgd. Daarna volgt hij toneellessen in Denemarken (workshops), en de Toneelacademie Maastricht.

In Elsevier zegt hij acteur Nasrdin Dchar als leermeester te zien. Verder zijn zijn idolen Al Pacino en Johnny Depp.

In 2006 begon hij zijn rol als Appie te spelen in de jeugdserie Het Huis Anubis. In 2007 kreeg Akkabi zijn eerste filmrol in de Franse film: Whatever Lola Wants. Op 14 februari 2008 ging Akkabi's tweede film in première genaamd Alibi. In Nederland werd Akkabi door deze film alleen maar bekender omdat hij in deze Nederlandse film over een hoofdrol beschikte. In 2008 speelde Akkabi ook de rol van Jamal in de Belgische film Los, geregisseerd door Jan Verheyen. Akkabi's verdere filmwerk: Anubis: Het Pad Der 7 Zonden ging op 8 oktober 2008 in première. Tussendoor speelde Akkabi ook nog in de serie Keyzer & de Boer advocaten. Akkabi speelde enkel een gastrol als Ben Benmoussa. Daarna werkte Achmed met Habbekrats aan Wolken#2 waarin hij te zien is naast acteurs Nasrdin Dchar en Chico Kenzari.

Na Sterke Verhalen, die 16 augustus 2010 in première ging in Paradiso te Amsterdam, was het aftellen naar de releases van zijn volgende films, "Rabat" en "de President", uitkomend in 2011.


Achmed Akkabi heeft bijgedragen aan 5 productie(s).

Achmed Akkabi heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Achmed Akkabi heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.

Curriculum Vitae Theatrum
Productie Functie Producent Seizoen Premièredatum In regie van
Afgerost Uitvoerende Rotterdams Lef 2005/2006 22 september 2005 Jolanda Spoel
Gina en Omar Uitvoerende Bellevue Lunchtheater 2006/2007 27 februari 2007 Floor Maas
No Man's Land Uitvoerende Stichting Nachtgasten 2011/2012 20 augustus 2011
Losers Uitvoerende Stichting Nachtgasten 5 februari 2012
Danger Slippery Rock Uitvoerende Stichting Nachtgasten 31 oktober 2013

Bronnen