Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
UploadenAfbeeldingDef.png

Er is nog geen biografie beschikbaar voor Abderachman Koemoeznikov. Klik hier om de tekst toe te voegen (je moet hiervoor ingelogd zijn; je kunt je hier hier registreren).
Let op: mogelijk staat er verder op de pagina (onder het carrièreoverzicht) al wel een biografietekst; deze tekst kan dan door middel van eenvoudig “knippen en plakken” in het veld "biografie" worden gezet!

Abderachman Koemoeznikov heeft bijgedragen aan 2 productie(s).

Abderachman Koemoeznikov heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Abderachman Koemoeznikov heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.

Curriculum Vitae Theatrum
Productie Functie Producent Seizoen Premièredatum In regie van
De Chinese acrobaat
InChoreografieVan
Het Nederlands Ballet 1960/1961 23 januari 1961
Dans van de Chinese acrobaat
InChoreografieVan
Het Nationale Ballet 1961/1962 20 november 1961

Biografie

Abderachman Koemoeznikov was een Russische balletmeester en choreograaf. Hij werkte als zodanig in begin jaren zestig op uitnodiging van Sonia Gaskell als gast eerst bij het Nederlands Ballet en vervolgens bij Het Nationale Ballet.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht met een choreografie van hem, voor zover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen