Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Aap verslaat de knekelgeest is een opera van Peter Schat op een libretto van de componist. Het werk is gebaseerd op het stripverhaal van een episode uit een Chinese 16e eeuwse roman De bedevaart naar het Westen. In de 17e eeuw getekend door Chao Hung-pen en Chien Hsiao-tai en in 1964 opnieuw werden uitgegeven.

Wereldpremière: 7 juni 1980, in een tent achter huis Frankendael, Amsterdam.

Zie o.a. de website van Bibliotheek.nl


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.


   Muzikale uitvoering: Heleen Hulst, Rino Christ, Ensemble Beestenboel, Cor de Jong, Doris Hochscheid, Franca Nijman, Hans Rijkmans, Mark Rijpert, Arwen Bouw, Andrea Zierleyn, Antoine Janssen, Marjolein Koning en Ed Koopal

   Vastlegging


   Zie voor verdere details: Opera-archief.nl

   Bronnen