Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Aad de Zeeuw

Aad 2018.jpg

NaamAad de Zeeuw
Volledige naamAad de Zeeuw
Geboortedatum19 juli
Geboorteplaats Vlaardingen
BeroepTheatertechnicus, Dramadocent, Filmmaker
 Website

Aad de Zeeuw ( 1956, Vlaardingen ) begon in 1986 met Pulcinella Speeltheater, theater/toneel cursussen en theater/straatvoorstellingen. Na veel gevraagd te zijn voor technische ondersteuningen werd Pulcinella Lights Holland geboren, wat weer later Pulcinella AV & Theatertechniek werd – het sound, light en vision platform.

Na DMX en lichtinstallaties in broadcast studio’s als de TROS werd DSTTL eraan toegevoegd. Dutch Studio & Television Lighting. Ontwikkeling van DSTTL DMX fluorescent studiolicht, DMX horizon painters, camera dollytracks en camera cranes. Deze groei van het bedrijf kon niet gebeuren zonder het team van mensen dat Aad in al die jaren om zich heen had verzameld.

Met zijn bedrijf werkt Aad de Zeeuw al jaren met import en distributie van grote merken in de industrie, zoals Dynacore Camera Batteries, Oktava Microphones, Prompterpeople Teleprompters, Reinhardt Microphone Windshields, Powergems High Speed Electronic Ballasts for Film & TV lighting.

Tussen 1999 tot 2008 deed Aad de Zeeuw de theatertechniek voor Theater De Plaats in Arnhem.

In 2018 brak er een nieuw tijdperk aan Pulcinella AV & Theatertechniek: DSTTL werden verkocht en Aad de Zeeuw ging verder met Filmgear United, Film Video Audio Broadcast News, Documentary Facilities en Sales.


Aad de Zeeuw heeft bijgedragen aan 4 productie(s).

Aad de Zeeuw heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Aad de Zeeuw heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.

Curriculum Vitae Theatrum
Productie Functie Producent Seizoen Premièredatum In regie van
De klank van rood mos Licht De Plaats 1998/1999 20 juni 1999 Albert Hoex
Stoelenhemel Licht De Plaats 1999/2000 11 maart 2000 Albert Hoex
Ode aan de constructie Licht De Plaats 2000/2001 9 juni 2001 Albert Hoex
Het meisje en het monster Licht De Plaats 2003/2004 3 juli 2004 Albert Hoex