Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Context

Napolitaansche volksscènes.
De voorstelling zal op de premièreavond worden gevolgd door een huldeblijk aan de Koningin-Moeder "door het geheele personeel".
Het programmablad, dat te vinden is in de Theatercollectie van de UvA heeft betrekking op de premièreavond, waar na afloop een huldeblijk aan de Koning-Moeder zou worden gebracht. Zoals bij de bronvermelding is te zien moest op de betreffende avond de geannonceerde voorstelling vervangen worden door Carmen.
In de pers is te lezen dat het huldeblijk aan de Koningin-Moeder die avond na afloop van Carmen inderdaad ten gehore is gebracht.
Enkele dagen later werd in de pers vermeld dat de ongesteldheid van Thea van Hulzen-Bakels van dien aard was, dat de première zeker enkele weken uitgesteld zou moeten worden.
Op 5 februari 1904 werd in de pers het einde van het bestaan van De Nederlandsche Opera gemeld.
In Delpher Krantenarchief zijn geen aanwijzingen (advertenties en/of recensies) te vinden, dat de voorstelling nog heeft plaatsgehad.

Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:

 • Auteur: Eugenio Checchi
 • Muziek: Nicola Spinelli
  Rolverdeling en uitvoerenden

  NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.

  Thea van Hulzen-Bakels (Moeder Maria)
  Rosina van Ophemert-van Dijk (Seselle, kind van Moeder Maria)
  Ernesto Dalarno (Luigino, kind van Moeder Maria)
  August van den Hoeck (Ciccillo)
  Mees Boogaerts (Pichillo)
  Richard van Helvoirt Pel (Pascale, herbergier)


    Bronnen