Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Affichedatwasdemoeitewaard.jpg
HetVeem-Bruinsma+SchwibettusHelderseCourant22-11-82.jpg

Verhaal

Mark Kingsford, Adri Verberne en Sjoerd Schwibettus maakten gezamenlijk een ensemble mimografie 50 bladeren op een muziekstuk van Llois Llach. Het ensemble bestond uit Jan Langedijk;Paul Bergman;Dennis Stroucken;Rogeria Butgers;Marjan Wolfseher;Erica Meyer;Martin Hofstra;Liesbeth Wesseling;Jaap Klevering. 50 bladeren werd in opdracht van Het Veem Theater - Stichting Bewegingsstudio Amsterdam gemaakt voor het theaterfestival in Het Veem Theater dat op 7 november 1982 gehouden werd. Het festival met duo optredens werd gehouden op 3 t.m.7 november 1982 Participerende duo's Ham en Hoppa, Waste of Time Wouter Steenbergen en Frits Jansen, Nedley Elstak en Pien Stades, Geraldine Brans en Paul van Kolck.
Theo Joling verzorgde entreacts met zijn woordloze aankondigingen.
Op 7 november presenteerde Adri Verberne en Sjoerd Schwibettus eveneens hun duet 'Dat was de moeite waard'-
Het duet was een mimografie van Sjoerd Schwibettus en zou later in januari 1983 in de nieuwe voorstelling 'n stoel om in te zitten' van Het Veem Theater-St.Bewegingsstudio Amsterdam worden opgenomen. Voor de mimografie was door AFK een notatie opdracht toegekend. Op 3 november presenteerde Sjoerd Schwibettus zijn "Bewegingen II"

Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
  Rolverdeling en uitvoerenden

  NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.    Video

    Dat was de moeite waard en 50 Bladeren - Het Veem Theater

    Bronnen

    https://mimeoost.walkingfaces.nl