De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Informatie

2 Turven Hoog is de naam van een theaterfestival voor families met jonge kinderen.

Festival 2 Turven HoogHet festival presenteert jaarlijks zinnenprikkelende, bijzondere en originele voorstellingen en installaties speciaal gemaakt voor kinderen van 0-6 jaar. Voor één weekend wordt de Schouwburg Almere veranderd in een wereld van verwondering en theatermagie speciaal voor de kleinsten, de allerkleinsten, de aller-allerkleinsten, en voor volwassenen.

Ingrid Wolff krijg Jirí Kylián-ring

Zaterdag 28 januari 2012 heeft Ingrid Wolff, artistiek leider van 2 Turven Hoog, uit handen van lichtontwerper Ellen Knops de Jirí Kylián-ring ontvangen. Ellen Knops prees haar voor haar rol in het toegankelijk maken van dans voor de allerkleinsten.

"Dans speelt altijd een grote rol in mijn werk en is juist in relatie tot ons publiek een prachtig medium." aldus Ingrid Wolff. Sinds 2004 is Ingrid Wolff (1967) werkzaam bij Stichting 2+ producties. Een onafhankelijke stichting ter bevordering van de kwaliteit in de podiumkunsten gericht op de jongste kinderen. Vanaf 2008 is zij artistiek leider van 2 Turven Hoog. Het festival is gericht op de allerkleinsten in Nederland, nl. kinderen van 1,5 tot en met 6 jaar. Voor 2004 was zij o.a. werkzaam als artistiek assistent (1987-1996) van de directeur van het Umbria Jazz Festival en als freelance producent in de muziek- en theaterwereld (1996-2003) voor onder meer het Holland Festival.

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die onder de naam van dit festival als producent in première zijn gebracht, al of niet in samenwerking met andere theaterorganisaties en voor zover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen