In verband met websiteonderhoud is het tussen vrijdag 18 juni 16:00u en (naar verwachting) woensdag 23 juni 11:30u niet mogelijk om bewerkingen te doen op de Theaterencyclopedie. Het bekijken van de websitepagina's blijft wel mogelijk.

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoekenBetrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd bij de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:Rolverdeling en uitvoerenden

Op dit moment is er hier geen rolverdeling ingevoerd. Bewerk deze pagina om een rolverdeling toe te voegen.


   Informatie

   1:SONGS, A Solo with Missing Choir van Nicole Beutler, Magne van den Berg

   1: SONGS is een soloperformance als een concert, een ‘Liederkreis’, een existentiële oefening voor een zingend lichaam. De solo-performer geeft haar stem over aan de intense woorden van tragische vrouwelijke personages uit de theatergeschiedenis, zoals Gretchen, Antigone en Medea. Het lijden van deze (anti-) heldinnen treedt herhaaldelijk haar lichaam binnen, terwijl zij hun woorden zingt, spreekt en roept: fragiel, rauw, berekend en emotioneel. Maar wie spreekt er hier? En vinden de dramatische referenties uit het verleden weerklank in het hier en nu? De hedendaagse elektronische muziek van Gary Shepherd en de canon van literaire tekst vormen de basis voor een subtiele, maar harde schreeuw tegen de instabiliteit en berekenbare onberekenbaarheid van het bestaan.

   Net als in haar laatste werken "Lost is my quiet forever" (2008) en "Les Sylphides" (2008), werkt Nicole Beutler met de spanning tussen intense emotionaliteit en koele berekening enerzijds, en creëert ze ruimte voor reflectie over de geschiedenis van het theater anderzijds. Hoe kijken we naar emoties, wat beweegt ons en wat niet? En in hoeverre klinkt het verleden door in de hedendaagse realiteit? Deze kwesties keren terug in Nicole Beutler’s werk. Altijd op zoek naar nieuwe vormen, onderzoekt ze nu het werken met bestaande teksten.

   Voor 1: SONGS ontving Nicole Beutler de VSCD-Mimeprijs in 2010. De voorstelling werd ook geselecteerd door de jury van het Vlaamse Theaterfestival als een van de tien beste voorstellingen van het seizoen 2009/2010 en speelde ook op het Nederlandse Theaterfestival 2010. 1: SONGS heeft de Silver Award for Best Performance (Special Jury Award) gewonnen tijdens het International Festival of Liberal Theater 2012, Amman, Jordanië.

   Oorspronkelijk gemaakt in samenwerking met de theatermaker Sanja Mitrovic als performer, is de voorstelling in september 2011 overgenomen door Ibelisse Guardia Ferragutti.

   Stichting nb

   Seizoen: 2010/2011

   Trefwoorden: Bewegingstheater, Moderne mime, Experimenteel theater, Solodans

   Regie: Nicole Beutler

   Dramaturgie: Igor Dobricic

   Choreografie: Nicole Beutler

   Kostuums: Jessica Helbach

   Lichtontwerp: Minna Tiikkainen

   Muziek: Aleksander Grujic, Gary Shepherd

   Uitvoerende: Oorspronkelijk gemaakt in samenwerking met de theatermaker Sanja Mitrovic als performer, is de voorstelling in september 2011 overgenomen door Ibelisse Guardia Ferragutti

   Bronnen