Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

La Délivrance de Thésée is de laatste korte opera van Darius Milhaud die behoort tot een serie van korte opera's genaamd opéras minute, op een libretto van Henri Hoppenot. De overige delen zijn getiteld: L'Enlèvement d'Europe en L'abandon d'Ariane.

Wereldpremière: 20 april 1928, Hessisches Staatstheater, Wiesbaden.

Zie verder de door Google uit het Engels naar het Nederlands vertaalde Wikipedia.


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.


      Muzikale uitvoering: Stanislav Tchijik, Henk Hendrickx, Henriëtte ten Bloemendal, Frank Mulder, Pieter van der Wulp, Rein Niemeijer, Leo de Jong, Roelf Postma, Gosse Reijenga, Saskia Rengers, Carin Geluk, Jan Vermaning, Jan Ype Nota, Herman Rieken en Gijs Philip van Schaik

      Vastlegging      Bronnen