Wolfgang Nufer

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamWolfgang Nufer
BeroepRegisseur
DisciplineOpera
Trefwoorden1940-1945

Biografie

Dr. Wolfgang Nufer was de intendant van het Deutsches Theater in den Niederlanden, gevestigd in de Stadsschouwburg 's Gravenhage vóór en na de bezettingsjaren bekend als Koninklijke Schouwburg 's Gravenhage. Het Deutsches Theater verzorgde toneelvoorstellingen (in de Duitse taal) alsmede opera- en operettevoorstellingen met een eigen orkest. Op 19 november 1942 vond de openingsvoorstelling plaats (Don Giovanni van Mozart) en op 17 juni 1944 viel het doek voor de laatste maal (na afloop van Zar und Zimmermann van Lortzing). Behalve in Den Haag speelde het Deutsches Theater in een aantal steden in ons land. De intendant verzorgde zelf enkele regies.

Theater / Dans

Voor een overzicht van de voorstellingen geregisseerd door Wolfgang Nufer voor zover geregistreerd in de Productiedatabase, zie regies van Wolfgang Nufer.

Film

TV

Overig

Trivia

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners