Willy Caron

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamWilly Caron
Geboren15 juni 1934
Venlo
Overleden26 april 2010
's-Gravenhage
BeroepZanger
DisciplineMuziektheater
TrefwoordenOpera

Willy Caron (Venlo, 15 juni 1934 – Den Haag, 26 april 2010 was een Nederlands operazanger uit Venlo. Zijn broer Etienne Caron was een bekende kunstschilder.

Biografie

Als tenorzanger brak hij in 1964 door toen hij het Internationale Verdiconcours in Venetië won. Twee jaar later won hij het Internationaal Vocalisten Concours in Verviers. De pers omschreef hem als "een stemwonder om wie 's werelds grootste operahuizen nog zullen vechten".

In de tweede helft van de jaren zestig was hij inderdaad een veelgevraagde vocalist. Caron trad op in heel Europa.

Hij leidde het Willy Caron Muziektheater in Den Haag. Dit theater zet zich in voor een zo breed mogelijke toegankelijkheid van het vocale klassieke muziekrepertoire.

In november 2009 gaf Caron in Venlo zijn laatste optreden. Een paar dagen na dat optreden werd hij met darmklachten opgenomen in het ziekenhuis. Bij een operatie traden complicaties op, waarvan hij niet meer herstelde. Caron overleed op 75-jarige leeftijd.

Externe links

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties:

Theater/Dans

Voor een overzicht van alle voorstellingen zie: Alle voorstellingen van Willy Caron

Film

TV

Overig

Trivia

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners