Willem Rodenhuis

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Willem-Rodenhuis.jpg
NaamWillem Rodenhuis
BeroepRegisseur, Conservator

Biografie

(* Amsterdam 1952) Opleiding Akademie voor Expressie door Woord en Gebaar (1975), Deeltijdopleiding Mimeschool Amsterdam (1977). Daarna was hij enkele jaren actief als docent, acting coach en regisseur. Vanaf 1980 studeerde hij Geschiedenis (UU 1984) en Theaterwetenschap (UvA 1989).

Sindsdien werkte hij als vakreferent Uitvoerende kunsten bij de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam. Van 1996 tot 2000 trad hij op als secretary general van SIBMAS, de International Association of Museums and Archives of the Performing Arts. Vanaf 2012 was hij daarnaast werkzaam als conservator Uitvoerende Kunsten, Bijzondere Collecties Universiteit van Amsterdam, tot zijn pensioen in 2016. Bij die gelegenheid stichtte hij een fonds ter (mede)financiering van studiereizen op het terrein van circuserfgoed.

Theater/Dans

Zie: Regie Willem Rodenhuis

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners