Westlandtheater De Naald, Naaldwijk

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
WestlandTheater De Naald 2.JPG

Foto: Vera de Kok
NaamWestlandtheater De Naald
PlaatsNaaldwijk
TypeTheatergebouw
ThemaToneel, Cabaret, Muziektheater, Film
 Website

De Naald werd Westlandtheater De Naald

In 1984-1985 werd aan de Stokdijkkade 3 in Naaldwijk dit theater gebouwd naar ontwerp van architect De Bruijn. Aanvankelijk was de naam De Naald later werd daar Westlandtheater aan voorgevoegd.

In de zaal, met lijsttoneel, kunnen 494 bezoekers. De toneelopening is 11,82 meter breed en 6 meter hoog. Het toneel zelf is 17,76 meter breed, 9,90 meter diep en 12,50 meter hoog.

Er wordt voornamelijk cabaret, toneel, muziektheater, jeugdtoneel en film vertoond.

Het theater werd zowel in 2016 als 2017 uitgeroepen tot theater van het jaar in de catagorie kleinere theaters. Een prijs van de Vereniging Vrije Thater Producenten (VVTP)

Premieres

Zie Premieres De Naald

Bronnen

  • De Naald
  • Theaters in Nederland sinds de zeventiende eeuw, samengesteld door Bob Logger, Eric Alexander, Menso Carpentier Alting, Nico van der Krogt en Nathalie Wevers. Uitgave Theater Instituut Nederland, 2007

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners