Vincent van der Valk

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Vincent-van-der-valk.jpg

Vincent van der Valk
NaamVincent van der Valk
Geboren1985
BeroepActeur, Schrijver
IMDb-profiel

Biografie

Vincent van der Valk (1985) is een Nederlandse acteur. Hij studeerde na zijn middelbare school een jaar aan de toneelschool Circle in the Square in New York. Daarna volgde hij de Toneelacademie Maastricht waar hij in 2010 afstudeerde. Vincent speelde bij Toneelschuur producties (POLAROIDS, Speeldrift), bij NTGent (Het meisje dat teveel van lucifers hield en Olifant Jezus), Toneelgroep Oostpool (Het Proces, Angels in America) en de Veenfabriek/Nationale Reisopera (The Fairy Queen).

Naast acteur is hij ook toneelschrijver en speelt hij een hoofdrol in de film Gluckauf.

In 2014 speelde Vincent de hoofdrol in Caligula (Toneelschuur Producties, Co-producers, De Utrechtse Spelen), onder regie van Thibaud Delpeut. Voor zijn sterfscène in Caligula ontving hij de Gouden Gifbeker tijdens het Nederlands Theater Festival 2014.

Vincent van der Valk won in 2015 de Arlecchino voor zijn rol van Louis in Angels in America van Toneelgroep Oostpool.

Zie verder wikipedia

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de muziek

Idem voor de uitvoering muziek

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners