Veenfabriek

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

NAAM: Veenfabriek
LAND: Nederland

Informatie

De VeenFabriek is een muziektheaterensemble onder de artistieke leiding van Paul Koek, opgericht in 2005 dat zich beweegt op het speelveld tussen muziek, beeldende kunst, theater, film en wetenschap.

Het vaste ensemble van de VeenFabriek bestaat uit acteur Joep van der Geest en de muzikanten Ton van der Meer, Rik Elstgeest, Bo Koek en John van Oostrum. De laatste drie maken als jonge garde binnen de VeenFabriek ook eigenzinnige voorstellingen onder de naam Touki Delphine; tot 2004 waren zij de kern van de 'knutselfunkband' Kopna Kopna.

In aanloop naar projecten en producties gaat de VeenFabriek veelal te werk als muziek- en theaterlaboratorium dat samenwerking zoekt met onder meer wetenschappers, beeldend kunstenaars, componisten, regisseurs, muzikanten en acteurs. Met korte performances, beeldende installaties en live-muziek vertoont muziektheaterensemble de Veenfabriek zich voortdurend op wisselende locaties in allerlei gedaantes.

Voorstellingen (archief)

Een overzicht van de voorstellingen die dit ensemble in première heeft gebracht.

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners