Utrechtse Opera

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamUtrechtse Opera
Latere naamDe Nederlandse Reisopera
Opgericht1951
Opgeheven1954
DisciplineMuziektheater
TrefwoordenOpera

Informatie

Een kleiner operagezelschap/organisatie die in 1951 werd opgericht in Utrecht en wel succesvol was, maar het gezelschap ontving geen subsidie. Na twee seizoenen ging de organisatie verder als De Nederlandse Reisopera in de hoop dat alsnog te verkrijgen. Door het uitblijven daarvan hield het in 1954 op te bestaan.

NB. De naam de De Nederlandse Reisopera moet niet verward worden met die van de Nederlandse Reisopera , de naam die het eerder onder de naam de Nationale Reisopera opgerichte gezelschap in 2014 ging voeren om verwarring te voorkomen met de Nationale Opera die ontstond door de fusie van de instellingen: De Nederlandse Opera, Het Nationale Ballet en Het Muziektheater, Amsterdam.

Voorstellingen

Een overzicht van de voorstellingen die deze opera-organisatie in première heeft gebracht, voorzover geregistreerd in de Productiedatabase.

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners