Ton Vos

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Ton Vos (Rotterdam, 25 februari 1923 – Amsterdam, 12 augustus 1991) was een Nederlands acteur.

Biografie

Vos maakte oorspronkelijk furore in het theater en speelde bij de gezelschappen van Lena Faber, Wies Hart en Rien van Nunen en bij de Amsterdamse Comedie en het Amsterdams Volkstoneel.

Hij heeft in diverse televisieseries en films geacteerd, waaronder Floris, Hollands Glorie, De Fabriek, Pipo de Clown, Ciske de Rat en De Overval. ,

Ton Vos is met toneel grootgebracht. Zijn ouders, René de Vos en Emmy Emerants, hadden een toneel- en operettegezelschap. Hij kwam zelf aan het toneel doordat hij, net teruggekeerd van een wereldreis, een rol moest overnemen in "De martelgang van Kromme Lindert" bij het gezelschap van Nico Steenbergen. Sindsdien is hij acteur. Hij werkte in los verband bij gezelschappen van Désiré Loran, Lena Faber, Wies Hart en Rien van Nunen en was jarenlang een van de vaste krachten van het Amsterdams Volkstoneel.

Externe links

Theater/Dans

Voor een overzicht van alle voorstellingen zie: Alle voorstellingen van Ton Vos

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners