Tom Brand

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Tom Brand (1917-1970) was een Nederlandse operazanger. Hij zong "voor zijn genoegen" in 1953 en 1954 rollen als Manrico en Faust bij de Zuid Nederlandse Opera. Daarna zette hij zijn zangstudie voort en werd vanaf 1955 vooral solist in oratorium-uitvoeringen en hij gaf liederenavonden. Enige tijd verbonden aan de opera van Stuttgart. Mozartvertolker, o.a. Don Ottavio in Don Giovanni. Zijn laatste optreden was in 1970 in de Krönungsmesse van Mozart tijdens de Muziekdagen van Eys.

Zie verder zijn profiel op de website van Bach-cantates.

Trivia

Tom Brand was o.a. getrouwd met de Amerikaanse mezzosopraan Nan Merriman, die voor hem en zijn 10 kinderen uit zijn eerste huwelijk haar eigen zangcarrière opgaf.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen

  • Productiedatabase
  • Het puik van zoete kelen. Honderd jaar Nederlandse zangkunst. Philips, 1999.

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners