Thijs van Domburg

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Thijs van domburg toomler 1.jpg
"Bestand:Thijs_van_domburg_toomler_1.jpg|275px|Thijs van Domburg in Toomler, 2009" kan niet gebruikt worden als paginanaam.
NAAM: Thijs van Domburg
LAND: Nederland
BEROEP: Cabaretier

Thijs van Domburg (Utrecht, 7 oktober 1981) is een Nederlandse stand-upcomedian, cabaretier en tekstschrijver.

Biografie

Thijs won in 2002 jury- en publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaretfestival. Sinds december 2004 is hij lid van Comedytrain en treedt hij zeer geregeld op in Toomler. Samen met onder andere Emilio Guzman is hij één van de oprichters van Cabaret TED.

Per 2006 was hij één van de schrijvers van Dit was het nieuws en daarnaast schreef hij voor het programma Jansen op Jacht dat begin 2007 door de VARA werd uitgezonden. Bij het radioprogramma Spijkers met koppen is hij actief als schrijver en acteur.

Eind 2009 behaalde hij de finale van het Cameretten (cabaretfestival) Camerettenfestival. In april 2010 werd vervolgens zijn tv-special uitgezonden door de VARA. In seizoen 2011-2012 is Thijs in de theaters te zien zijn met zijn eerste avondvullende programma "Van Nare Mensen en de Dingen die Kapot Gaan".

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor het decor

Idem de voorstellingen waarvoor hij geregistreerd werd als producent

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners