Theo Maassen

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Zonder pardon 188127.jpg

Theo Maassen in: Zonder pardon, 2009. Foto: Vincent van den Hoogen.


Biografie

Theo Maassen is een (1966) is een Nederlands cabaretier en acteur. Hij werd in 1990 uitgeroepen tot prijswinnaar van het Rotterdams cabaretfestival Cameretten. Tevens won hij in dat jaar de publieksprijs van dit festival. Theo Maassen had al jarenlange ervaring als stand-up comedian toen hij zijn eerste avondvullende programma schreef. In Bepaalde Dingen (1994) had hij het vooral over huiselijke onderwerpen, over kinderangsten, tv-programma's, PSV-speler Barry van Aerle en meisjes. Al tijdens dat eerste programma had hij het idee dat het risicovoller moest. Dat leidde tot Neuk het systeem (1996), een voorstelling waarin hij zich vertegenwoordiger toont van een generatie die twijfelt, maar niet weet waaraan. Woede was de katalysator van Ruwe Pit (1998). Voor zijn voorstelling 'Tegen beter weten in' (2006) ontvangt hij De Poelifinario. In interviews toonde Maassen zich intussen steeds geëngageerder. Naast cabaret speelt Theo Maassen ook in diverse speelfilms waaronder Minoes en Amnesia.

In 2013 neemt Theo Maassen de oudejaarsconférence voor zijn rekening. Titel is "Einde Oefening".

Zie verder ook wikipedia.

Theater

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor het decor

Idem de voorstellingen waarvoor hij geregistreerd werd als producent

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners