Theo Kamphoff

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Theo Kamphoff (1926 - 1998) was een Nederlandse poppenspeler. Na de School voor Maatschappelijk Werk werkte hij bij instellingen als buurthuis Ons Huis aan de Rozengracht in Amsterdam en het NIVON. In de jaren zeventig begon hij zich met poppentheater bezig te houden. Hij werkte mee als redacteur van het blad Wij Poppenspelers en richtte samen met anderen in 1983 het tijdschrift Poppenpodium op. Vanaf 1977 regisseerde hij, bij Poppentheater Hans Schoen, het Speeltheater Holland en Poppentheater John de Winter. Hij begeleidde beginnende poppenspelers en gaf les aan poppenspeldocenten bij het Instituut voor Dramatische Vorming in Amsterdam. Hij publiceerde over Jan Nelissen en Henk Abbing en droeg bij aan een biografie over Feike Boschma. Hij was de drijvende kracht achter de instelling van de Wim Meilinkprijs, een oeuvreprijs voor poppenspel, en de Jan Nelissenprijs, een vierjaarlijkse prijs voor poppenspel van het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Theo Kamphoff werd 71 jaar.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en die hij heeft geregisseerd voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd voor de bewerkingen van bestaande teksten en stukken

Idem voor de begeleiding

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners