Theater De Roestbak, Almere

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
NaamTheater De Roestbak, Almere
Latere naamCorrosia Stad, Almere
PlaatsAlmere
TypeTheaterzaal
Bouwjaar1980

Informatie

Theater De Roestbak is de vroegere naam van Corrosia Stad. Naast theater biedt Corrosia een uitgebreid programma aan van beeldende kunst en film.

Geschiedenis Theater De Roestbak

Theater De Roestbak werd in 1980 gebouwd als onderdeel van het gebouw Corrosia met diverse activiteiten. De naam heeft het te danken aan de buitenkant die bewerkt werd met een dunne coating die een laagje roest opleverde.

In 2014 is de verbouwing van gebouw Corrosia gestart waardoor kunstencentrum Corrosia tijdelijk is verhuisd naar Stadhuisplein 2 in Almere Stad. In februari 2016 ging het verbouwde Corrosia Theater, Expo & Film open in Almere Haven.

Premieres

Zie Premieres van Theater De Roestbak, Almere

Bronnen

  • Productiedatabase
  • Theaters in Nederland sinds de zeventiende eeuw. Redactie Bob Logger, Eric Alexander, Menso Carpentier Alting, Nico van der Krogt, Nathalie Wevers. Theater Instituut Nederland, 2007

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners