TIN TheaterPrijzen

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

TIN-Theaterprijzen.jpg

De TIN TheaterPrijzen werden uitgereikt door Theater Instituut Nederland.

Onder de TIN TheaterPrijzen vielen de TheaterAffichePrijs (sinds 1992), de TheaterFotoPrijs (sinds 2006; voorheen de TIN/VVTP Theaterfotoprijs), de TIN Theaterscriptieprijs en sinds 2009 de Wijnberg Scenografieprijs. Het TIN vestigt met deze prijzen de aandacht op de vaak onderbelichte disciplines van het theatervak. Affiches, foto’s en scenografie vormen doorgaans de laatste tastbare resten van een theaterproductie. Op hun beurt vertellen zij het verhaal van de voorstelling en de tijd waarin deze is gemaakt.

Een deel van de inzendingen nam het TIN op in zijn uitgebreide collectie die inmiddels meer dan 100.000 theaterfoto’s, 30.000 theateraffiches en 30.000 scenografie stukken (maquettes, maskers, kostuums, ontwerpen, rekwisieten) bedraagt.

De TIN TheaterAffichePrijs en de Wijnberg Scenografieprijs zijn in 2011 voor het laatst uitgereikt. De TheaterFotoPrijs wordt voortgezet door de oorspronkelijke initiatiefnemer van de prijs, de VVTP.

Voor de winnaars van 2011 zie:

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners