Sybrig Dokter

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamSybrig Dokter
BeroepDanser, Choreograaf
DisciplineDans

Biografie

Een Nederlandse moderne danseres en choreograaf, die in de periode 1970/74 haar opleiding deed aan de Rotterdamse Dansacademie o.l.v. Lucas Hoving en deze vervolgde aan de School of Contemporary Dance in Londen en vervolgens in New York. werkte in de studio's van o.a. Merce Cunningham, Louis Falco en Martha Graham. In de periode 1990/93 studeerde zijn in Amsterdam Alexander techniek, verhuisde 1995 naar Zweden en richtte daar in Stockholm in 1997 samen met Benno Voorham de non-profit organisatie LAVA-Dansproduktion op.

Zie verder haar website en haar CV

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in Nederland in première zijn gegaan en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van haar

Idem de voorstellingen waarbij zij geregistreerd werd als auteur

Idem de voorstellingen waarvoor zij geregistreerd werd als producent samen met Benno Voorham onder de naam Sybrig Dokter & Benno Voorham

Trivia

Sybrig Dokter is getrouwd met de Nederlandse danser, performer en choreograaf Benno Voorham met wie zij samen ook diverse choreografieën maakte.

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners