Swarte Kunst

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamSwarte Kunst
Opgericht2013
DisciplineToneel, Poppenspel
 Website

Informatie

Stichting SWARTE KUNST is in 2013 in het leven geroepen nadat er een eind kwam aan de FIRMA RIEKS SWARTE.

Rieks Swarte profileert zich altijd door een unieke stijl van Beeldend theater, waarbij kennelijk zeer ingewikkelde problemen kinderlijk eenvoudig worden verbeeld. Swarte’s geest stroomt over van de ideeën en die worden in zijn werk omgezet in verrassende voorstellingen. Acteurs vertellen samen het verhaal met gebruik van veel rekwisieten, poppen en soms live on stage video.

Stichting SWARTE KUNST brengt eens per jaar een eigen productie, waarin Rieks Swarte ook in optreedt. Voor het seizoen 2014-2015 is er gekozen voor De perzik van de onsterfelijkheid Naar het boek van Jan Wolkers. En er wordt bij SWARTE KUNST ook plaats ingeruimd voor kleine coproducties. Naast die eigen producties, werkt Swarte in opdracht als ontwerper en theatermaker voor theatergroepen, in het onderwijs en voor tentoonstellingen etc.

Stichting SWARTE KUNST is opgericht als beheerder voor de werken van Swarte en ook om als rechtspersoon te dienen voor de aanvraag van subsidies.

Direct contact met SWARTE KUNST verloopt via de zakelijk leider Meta Weyschedé. Het atelier bevindt zich in Haarlem.

De productie van de jaarlijkse eigen voorstelling die SWARTE KUNST uitbrengt ligt in handen van Theaterzaken Via Rudolphi.

Alleen Rieks Swarte en Meta Weyschedé zijn het vaste onderdeel van SWARTE KUNST. Alle anderen worden voor de gelegenheid “ingehuurd”. Het gaat om de schrijver: Rik van den Bos, om dramaturg Wout van Tongeren, drie spelers: Rieks Swarte, (rol van Ben Ruwiel vacant), (rol van alle anderen vacant), technicus/muzikant Hendrik Walther en licht- en video-ontwerper Alex Brok.

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die onder deze naam in première zijn gebracht, al of niet in samenwerkingen met andere theaterorganisaties en voor zover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners