Suzie Klein

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Suzie Klein (1911-1995) was een Nederlandse actrice en cabaratière. Zij was de dochter van zanger, conférencier en humorist Albert Klein. Ze maakte haar debuut in de jaren twintig en trad op in Nederlandse en Europese theaters. In 1934 werd ze beroemd met de rol van Blonde Greet in de eerste Nederlandse 'sprekende' film De Jantjes van \https://nl.wikipedia.org/wiki/Jaap_Speyer Jaap Speyer]. Ze stopte daarna met haar carrière en vertrok, kort voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, naar de Verenigde Staten. In de oorlogsjaren trad Suzie Klein nog op in New York voor zeelieden van allerlei nationaliteiten, maar zette toen een punt achter haar carrière. Zij overleed in Corpus Christie (Texas). Suzie Klein werd 84 jaar.

Theater

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners