Stichting Nederlandse Pantomime

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamStichting Nederlandse Pantomime
Opgericht1952
Opgeheven1968
DisciplineMime
TrefwoordenPantomime

Informatie

De Stichting Nederlands Pantomime is in 1952 door Jan Bronk opgericht; het doel van deze theaterorganisatie was de pantomime en mime in Nederland te bevorderen. De stichting maakte mimevoorstellingen, verzorgde programma's voor kinderen, en organiseerde mimelessen in Nederland. Binnen de S.N.P. ontstonden Pantomimetheater Carrousel (voorstellingen voor de jeugd), het Nederlands Mimetheater (voorstellingen voor volwassenen), de Mimische Werkgemeenschap (cursussen door het hele land) en de Nederlandse Mimeschool (mime-opleiding). Kernleden waren o.a., naast Jan Bronk, Rob van Reijn, Will Spoor, Frits Vogels, en Rob van Houten. In 1968 werd de S.N.P. opgeheven, een deel van de doelstellingen werden door het Nederlands Mime Centrum overgenomen.

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die onder de naam van deze organisatie als producent in première zijn gebracht, al of niet in samenwerking met andere theaterorganisaties en voor zover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners