Stichting Internationale Opera Producties

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamStichting Internationale Opera Producties
Opgericht2000
DisciplineMuziektheater
TrefwoordenOpera

Informatie

Stichting Internationale Opera Producties is een theaterorganisatie die op initiatief van een aantal schouwburgdirecties in het jaar 2000 werd opgericht.

STIOP, zoals de organisatie kortweg genoemd wordt, presenteert eigentijds vormgegeven en geregisseerde opera- en operettevoorstellingen in samenwerking met internationaal gerenommeerde Europese operahuizen en internationale artistieke teams. Naast het bevorderen van onderlinge culturele samenwerking binnen Europa wil STIOP eveneens een bijdrage leveren aan het aanbod van hoogwaardige, eigentijdse opera’s en operettes voor een breed publiek in Nederland en België.

Voorstellingen

Een overzicht van de voorstellingen die door het STIOP in Nederland zijn gepresenteerd, voorzover geregistreerd in de Productiedatabase.

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners