Stichting Annette Speelt

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamStichting Annette Speelt
Opgericht2002
Opgeheven2008
DisciplineToneel

Informatie

Stichting Annette Speelt was een toneelgezelschap dat is opgericht in 2002 en bestond uit de acteurs Kristen Denkers, Thijs Römer, Michel Sluysmans en regisseur Christiaan Mooij. Deze voormalige studenten aan de Theaterschool van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten hebben, in hun zoektocht naar maximale betrokkenheid en noodzaak op het toneel, na hun opleiding hun samenwerking voortgezet. Het gezelschap was een geleid collectief, waarbinnen alle makers als autonome kunstenaars aan de wieg stonden van elk project. Annette Speelt wilde met behulp van alle theatrale middelen die tot haar beschikking staan een uitspraak doen over de wereld om haar heen. De groep had zich ten doel gesteld haar 'jeugdige energie' te koppelen aan een daadwerkelijke zeggingskracht die te maken heeft met iedereen. Bovenal wilde het gezelschap levendig en veelzijdig zijn, een veelzijdigheid die niet voortkomt uit willekeur maar vanuit de overtuiging dat ze alle middelen tot haar beschikking moet hebben en geen enkele vorm, stijl of locatie, geen enkel genre buiten beschouwing moet laten, zolang het in dienst staat van wat ze op dat moment te zeggen heeft.

De laatste voorstelling van Annette Speelt vond plaats in mei 2008.

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die onder de naam van dit gezelschap als producent in première zijn gebracht en voor zover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij werd geregistreerd dat bestaande teksten en stukken door het gezelschap werden bewerkt

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners