Stéphanie d' Oustrac

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NAAM: Stéphanie d'Oustrac
LAND: Frankrijk
BEROEP: Operazangeres, Mezzosopraan

Stéphanie d' Oustrac is een Frans operazangeres (mezzosopraan).

Biografie

Stéphanie d'Oustrac studeerde aan het conservatorium van Lyon. De Franse mezzosopraan wordt met haar slanke postuur en grote acteertalent veel gevraagd voor ‘jongensrollen’ zoals Cherubino in Le nozze di Figaro. Zij trad op tijdens het Festival d’Aix-en-Provence en ging met Les Arts Florissants op tournee door Europa en de Verenigde Staten.

Stéphanie d’Oustrac vertolkte rollen als Sesto in La clemenza di Tito, Carmen, Sesto in Giulio Cesare, Concepcion in L’heure espag­nole en Rosina in Il barbiere di Siviglia. Met regisseur Laurent Pelly werkte ze samen aan La belle Hélène, La Périchole en Les contes d’Hoffmann. Ook heeft zij Mélisande gezongen in Pelléas et Mélisande(Angers Nantes Opéra) en Orfeo in Orfeo ed Euridice (Brussel).

Bij De Nationale Opera heeft zij gezongen in Idomeneo en L'étoile.

Theater/Dans

Voor een overzicht van de première voorstellingen van Stéphanie d'Oustrac in Nederland zie Voorstellingen Stéphanie d' Oustrac

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners