Sluier - Danstheater Aya - 2016-02-05

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Sluier

Danstheater Aya
Seizoen: 2016-2017

Zij kijkt uit het raam. Er hangt sluierbewolking. Maar zij wil zon. Hij is zon. Zij wil weten wat zij voelt. Voor hem. Maar hé, dat mag niet. Haar ouders, broers en neven houden een oogje in het zeil. Eén oogje? Nee. Duizend-en-een-oogjes.

Sluier is een ontroerende danstheatervoorstelling over leven tussen twee werelden. Met het ene been in de Nederlandse cultuur. Met het andere been in de cultuur van je ouders. Om die spagaat te kunnen maken, moet je lenig zijn. Vooral in je hart. Dat ontdekken ook Mouna, Chérif, Laila en Karima. Zij zijn de Arabisch-Nederlandse dansers en zangeres die in Sluier grenzen verkennen. Hun avonturen delen ze met de Nederlands-Molukse breakdancer Zino en de Iraanse componist Kaveh.

Samen zoeken ze zon. Maar voordat het licht wordt, dromen ze. Eén droom? Nee. Duizend-en-een-dromen en duizend-en-een-nachtmerries. Je ziet ze in Sluier.

Cast

Regie en concept: Wies Bloemenen
Choreografie: Wies Bloemen i.s.m. de dansers
Dans: Laila el Bazi, Mouna Laroussi, Zino Schat en Chérif Zaouali.
Decor en licht: Erik van Raalte
Kostuums: Marina van der Heiden
Muziek: Kaveh Vares en René Thie
Zang: Karima el Fillali

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners