Sjoukje Hoogma

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamSjoukje Hoogma
BeroepActeur, Zanger

Biografie

Sjoukje Hoogma is een Nederlandse actrice en zangeres, werkzaam in musicals. Zij begon met spelen in de voorstelling Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? van 2003-2005.

Vervolgens studeerde zij een jaar aan de Fontys Dansacademie i van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, richting Musical Theater.

Hierna stapte Sjoukje over naar de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en rondde deze met succes af in 2013. Zij speelde haar afsluitende stage in de musical Hij Gelooft in Mij geregisseerd door Ruut Weismann en studeerde af in de voorstelling De Bosjes onder regie van Maren E. Bjørseth.

Gedurende haar opleiding was zij te zien in Human Cargo van De Toneelmakerij onder regie van Ad de Bont.

In de zomer van 2013 was Sjoukje te zien in BosLab 4 in de zangvoorstelling Sextet geregiseerd door Frances Sanders en speelde als ensemble/swing opnieuw in Hij Gelooft in Mij.

Zij vertolkte eveneens de rol van Wilna in de serie Aantjes onder regie van Anne van der Linden.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners