Sjef Annink

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamSjef Annink
Geboren26 januari 1971
Borne
Overleden14 december 1999
Amsterdam
BeroepDanser

Biografie

Sjef Annink kreeg zijn dansopleiding bij de Dansacademie Brabant. Hij voltooide zijn opleiding aan de beroemde Vaganova Academie in Sint Petersburg. Vervolgens danste hij als solist bij het tweede gezelschap van het Kirov Ballet.

In 1992 keerde hij terug naar Nederland en werd hij geëngageerd door Het Nationale Ballet, waar hij enkele klassieke hoofdrollen danste. In 1998 werd Sjef Annink benoemd tot tweede solist. Naast zijn werkzaamheden als danser was hij gedurende twee jaar voorzitter van de ondernemingsraad van Het Nationale Ballet. Sjef Annink werd 28 jaar (Bron: Nederlands Theaterjaarboek).

Theater/Dans

Voor een overzicht van alle voorstellingen zie: Alle voorstellingen van Sjef Annink

In memoriam

Voor het In memoriam, uitgesproken door Dolf Smith tijdens de afscheidsceremonie van Sjef Annink in de Koepelkerk in Amsterdam, 20 december 1999, zie Afscheid Sjef Annink

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners