Siem Nieuwenhuyzen

Uit TheaterEncyclopedie
(Doorverwezen vanaf Siem Nieuwenhuijzen)
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamSiem Nieuwenhuyzen
Volledige naamSimon Adriaan Nieuwenhuyzen
Geboren15 maart 1883
Rotterdam
Overleden11 juni 1964
Voorburg
BeroepActeur, Cabaretier
TrefwoordenRevue
IMDb-profiel

Siem Nieuwenhuyzen (Rotterdam, 15 maart 1883- Voorburg, 11 juni 1964) was een Nederlandse acteur en cabaretier.

Biografie

Siem Nieuwenhuyzen was een zoon van Daan Nieuwenhuyzen sr. en maakte al in februari 1893 zijn theaterdebuut als Tom Pouce, de miniatuurkomiek. Hij trad op in volksstukken, sketches en revues o.a. in het Rotterdamse Casino, behoorde van 1907 tot 1924 als komiek tot de vaste krachten van de Ter Hall Revue, waar hij samenwerkte met Buziau, die ook jarenlang zijn partner was in de Bouwmeester Revue, en ging in 1937 van start met een eigen gezelschapje dat jarenlang de door hemzelf geschreven avonturen van Baron Kneut op de planken zette.

Daarnaast werkte hij mee aan cabaret- en variétévoorstellingen. Siem Nieuwenhuyzen vierde in juni 1926 zijn 30-jarig jubileum.

Zie ook wikipedia.

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners