Serge Henri Valcke

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Serge-Henri-Valcke.jpg
NaamSerge Henri Valcke
Volledige naamSerge Henri Maurice Valcke
Geboren30 juni 1946
Ieper
BeroepActeur
IMDb-profiel

Biografie

Serge Henri Valcke kreeg zijn opleiding aan de Operaschool in Brussel en het Ballet van de Twintigste Eeuw en werkte vanaf zijn negentiende jaar als acteur, regisseur, regie-assistent, choreograaf, mimespeler en decor- en costuumontwerper bij zowel Belgische (vnl. Franstalige) als Duitse gezelschappen.

In 1972/73 en 1975/76 gasteerde hij in Nederland in musicalprodukties; sinds 1978 werkte hij als acteur bij Toneelgroep Centrum, voor welk gezelschap hij bovendien decors en costuums ontwierp. Hij werkte regelmatig mee aan film- en televisie-produkties (in Frankrijk: "Maigret et le clochard") en was te zien in enkele commercials. Met collega Victor van Swaay bracht hij in januari 1984 een programma met Franse chansons uit de periode 19501960.

Theater/Dans

Voor een overzicht van de premières van voorstellingen waarin Serge Henri Valcke een rol speelde, voorzover geregistreerd in de Productiedatabase, zie: Alle voorstellingen van Serge Henri Valcke

Idem voor wat betreft het decorontwerp

Idem voor wat beterft het kostuumontwerp

Film/TV

Zie: IMDb

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners