Samba Salad

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamSamba Salad
Opgericht1978
DisciplineMuziektheater
TrefwoordenJeugdtheater, Straattheater
 Website

Informatie

Samba Salad brengt sinds 1978 wereldmuziek in een veelvoud van theatrale settings en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een fantasierijke muziekgroep voor de jeugd. Met simpele middelen bindt zij een groot en breed publiek aan zich. De inbreng van bekende kinderboekenschrijvers zoals Sjoerd Kuyper en Theo Olthuis zorgt voor een extra dimensie in de voorstellingen en concerten van de groep.

Door de multi-etnische achtergrond en de samenstelling van de groep, die per voorstelling kan wisselen, ontstaat een bont palet van stijlen. De muziekstijlen, afkomstig uit alle windstreken van de wereld worden moeiteloos tot een eigen muziektaal samengesmolten. De in het programma verwerkte korte, vaak komische sketches en de participatie-elementen zorgen voor een theaterconcert die voor iedereen en met name de jeugd toegankelijk is. Hiermee heeft Samba Salad zich een unieke plaats binnen het Nederlandse jeugdtheater verworven. In 2000 maakte Samba Salad een tournee op de Nederlandse Antillen en gaf daar workshops en een serie voorstellingen voor de lagere scholen.

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die onder de naam van deze muziekgroep als producent in première zijn gebracht en voor zover geregistreerd in de Productiedatabase

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners