STIP theaterproducties

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamSTIP theaterproducties
Opgericht1987
DisciplineToneel
TrefwoordenJeugdtheater
 Website

Informatie

STIP theaterproducties is de naam die gebruikt wordt voor de Stichting Theater Initiatieven en Producties die werd opgericht in 1987 door Joop Kuyvenhoven. Deze producent staat voor jeugd- en jongerentheater dat toegankelijkheid combineert met kwaliteit en diepgang. Het productiehuis specialiseert zich in de tourneeplanning van de beste jeugdtheatergezelschappen in Nederland en biedt ook zelf jonge en talentvolle makers gelegenheid voorstellingen te maken. In ruim twintig jaar is STIP gegroeid tot een van de toonaangevende bureaus voor jeugd- en jongerentheater, met jaarlijks ongeveer vijfentwintig producties en drie eigen producties. Het werkt nauw samen met de aan hen verbonden gezelschappen en begeleidt jonge makers intensief op zowel inhoudelijk als zakelijk en productioneel gebied. De directie is sinds september 2009 in handen van Johanna Somers..

Voorstellingen

Een overzicht van de voorstellingen die dit impresariaat als première heeft gepresenteerd, al of niet in samenwerking of als co-producent met andere podiumkunst-instellingen.

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners