Rotterdams Philharmonisch Orkest

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamRotterdams Philharmonisch Orkest
DisciplineMuziektheater
TrefwoordenOpera
 Website

Informatie

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest is eenen Nederlands orkest, met als thuisbasis, de Doelen in Rotterdam. De geschiedenis gaat terug tot 1918, maar kreeg in 1937 pas de huidige naam.

Zie verder wikipedia.

Het Rotterdams Philharmonisch is thans een modern orkest met sterke wortels in de traditie van de klassieke muziek en het temperament van de thuishaven Rotterdam. Volgens kenners onderscheidt het zich door de intensiteit van zijn concerten, de kleurrijke klank en de gedurfde manier waarop het zijn publiek benadert. Vele Rotterdammers genieten daar van. Tijdens tournees oogst het orkest ook succes in 's werelds belangrijkste zalen.

Voorstellingen

Een overzicht van de voorstellingen die het orkest heeft geïnitieerd, of waarbij het in samenwerking met andere podiumkunsten-instellingen als co-producent optrad.

Idem de voorstellingen waarbij het orkest voor de uitvoering van de muziek staat geregistreerd.

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners