Rosa da Silva

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Anne 25 horizontaal.jpg

Fotocredit Laila Schoots. Bron: Theater Amsterdam
NaamRosa da Silva
Geboren23 september 1986
Klazienaveen
BeroepActeur
DisciplineToneel


Biografie

Rosa da Silva (1986) is een Nederlands actrice. Na de middelbare school volgde zijde opleiding tot drama docent aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Zwolle. Na het behalen van haar diploma gaf ze twee jaar les. Ook was Rosa te zien in de voorstellingen Pijnparadijs en Fantamagoria van dansgezelschap De Dansers, van choreografe Wies Merkx. Rosa maakte samen met Karlijn Kistemaker de voorstelling Rosa da Silva onder begeleiding van regisseur Ruut Weissman. Op zijn advies deed Rosa auditie aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.

In 2014 maakte Rosa da Silva officiëel haar debuut met de hoofdrol in de musical ANNE, die in premiere ging in het nieuwe Theater Amsterdam.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners