Roeland Fernhout

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Roeland Fernhout TGA Jan Versweyveld5174.jpg

Foto: Jan Versweyveld
NaamRoeland Fernhout
Geboren18 april 1982
Amsterdam
BeroepActeur, Presentator


Roeland (Adriaan) Fernhout (Tilburg, 18 april 1972) is een Nederlands acteur.

Biografie

Hij werd in 1995 bij het grote publiek bekend door zijn rol in de speelfilm Zusje. Daarvoor had hij al zijn debuut gemaakt in het theater en op televisie in de serie Diamant. Hij speelde eerder bij enkele andere toneelgezelschappen, waaronder Het Zuidelijk Toneel en werkte in de vrije sector.

Vanaf 1999 werkt hij bij Toneelgroep Amsterdam en was te zien in Kruistochten, Romeinse Tragedies, Ifigeneia in Aulis, Zomertrilogie, Ubu, Al mijn zonen, Scènes uit een huwelijk en De Russen!

In seizoen 2011-2012 speelt hij in de reprises Hedda Gabler, Kreten en gefluister, Al mijn zonen, De Russen!, Angels in America en in de premières Hubands (regie Ivo van Hove) en Macbeth (gastregie Johan Simons).

Hij speelde onder meer in televisieseries als All Stars en in de film Phileine zegt sorry. In 2005 was hij te zien in het spelprogramma Wie is de Mol? in Australië; hij moest dat programma echter verlaten vanwege ziekte.

In 2005 was hij tevens één van de vijf RTL Travel presentatoren en presenteerde hij op RTL 5 het programma From Alaska With Love.

In 2007 heeft hij 'bij wijze van grap' een boyband samengesteld genaamd Bearforce1 ("Bearforce one"), die onverwacht populair werd, mede dankzij de YouTube-video.

Theater/Dans

Voor een overzicht van alle voorstellingen zie: Alle voorstellingen van Roeland Fernhout

Film/TV

Zie Wikipedia

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners