Robin de Levita

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamRobin de Levita
BeroepProducent


Robin de Levita (Amsterdam, 19 april 1959) is sinds 2005 directeur van Robin de Levita Productions. Hij is de zoon van Loek de Levita en Merel Laseur en ook de broer van musical-en filmproducent Alain de Levita.

New York

Voordat hij zijn eigen productiemaatschappij in Nederland oprichtte, werkte De Levita vooral in het buitenland. Van 1993 - 2001 woonde hij in New York City. Zijn eerste grote productie op Broadway was de musical Cyrano. Vanuit New York was hij zeven jaar lang directeur van Endemol Producties en produceerde o.a. Victor Victoria met Julie Andrews. Ook was hij partner van Dodger Theatricals, en produceerde ondermeer Hamlet (met Ralph Fiennes), High Society, Wrong Mountain, Blast!, 1776, A Funny Thing Happened on the way to the Forum, The King and I, Titanic, Footloose, The Music Man, 42nd Street, Urinetown, Into the Woods en Good Vibrations and Dracula.

Londen

Daarna woonde hij enkele jaren in Londen. Daar was hij co-producent van ondermeer Chicago, West Side Story en The Full Monty.

De Levita werkte in Duitsland aan de productie van ondermeer Elisabeth, The Lion King, Cats, Titanic, Les Misérables en 42nd Street, en in Spanje aan de productie van Cabaret, Cats en Mamma Mia!.

Amsterdam

In 2005 richtte De Levita zijn eigen productiemaatschappij op. Hij is co-producent van de musical Soldaat van Oranje, die vanaf oktober 2010 in TheaterHangaar op vliegveld Valkenburg werd vertoond.

Awards

  • Tony Award voor Titanic (Best Musical), 42nd Street (Best Revival), Into the Woods (Best Revival), genomineerd voor Cyrano – The Musical, 42nd Street, The Music Man, Urinetown en Into the Woods.
  • Laurence Olivier Award voor The Who’s Tommy
  • Outer Critic Award voor Victor Victoria
  • 3 Nederlandse Musical Awards voor AIDA, The Lion King en The Daily Fabel.

Externe links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners