Robert Kreis

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamRobert Kreis
Volledige naamKreis, Robert William
Geboren10 mei 1949
Bandoeng
BeroepCabaretier
TrefwoordenCabaret
IMDb-profiel
 Website

Biografie

Robert Kreis (1949) kwam op zijn zevende jaar naar Nederland en werkte na zijn middelbare schooltijd twee jaar als pianist-entertainer op cruises. Hij volgde twee jaar de Haagse Academie voor Podiumvorming en ging in 1971 met Peter Stoops samenwerken. Hij schreef teksten voor eigen gebruik en voor collega's en ging in november 1972 van start met "Robert Kreis' Eenmanscabaret". In 1975 maakte hij een tournee door Indonesië met het programma "Polichinelle" (in het Bahasa Indonesia). Hij werkte, terug in Nederland, een tijd samen met Marjol Flore en trad op voor de radio ("Café Chantant" e.d.) en televisie (o.m. een vast slapstickaandeel in "Kwistig met muziek". Hij verzamelt cabaretliedjes uit alle Europese landen uit de periode 1900-1940, die een groot deel vormen van het repertoire waarmee hij optreedt. Sinds 1978 werkt hij met name in theaters in de grote Duitse steden.

Zie verder wikipedia

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de muziek

Idem de voorstellingen waarvoor hij geregistreerd werd als producent

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners