Robert Kreis

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

NAAM: Robert Kreis
GEBOREN: Bandoeng, 10 mei 1949
LAND: Nederland
BEROEP: Cabaretier

Biografie

Geboren: Kreis, Robert William

Robert Kreis kwam op zijn zevende jaar naar Nederland en werkte na zijn middelbare schooltijd twee jaar als pianist-entertainer op cruises. Hij volgde twee jaar de Haagse Academie voor Podiumvorming en ging in 1971 met Peter Stoops samenwerken. Hij schreef teksten voor eigen gebruik en voor collega's en ging in november 1972 van start met "Robert Kreis' Eenmanscabaret". In 1975 maakte hij een tournee door Indonesië met het programma "Polichinelle" (in het Bahasa Indonesia). Hij werkte, terug in Nederland, een tijd samen met Marjol Flore en trad op voor de radio ("Café Chantant" e.d.) en televisie (o.m. een vast slapstickaandeel in "Kwistig met muziek". Hij verzamelt cabaretliedjes uit alle Europese landen uit de periode 1900-1940, die een groot deel vormen van het repertoire waarmee hij optreedt. Sinds 1978 werkt hij met name in theaters in de grote Duitse steden.

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de muziek

Idem voor de muzikale leiding

Idem de voorstellingen waarvoor hij geregistreerd werd als producent

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners