Rien van Nunen

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamRien van Nunen
Geboren10 december 1912
Amsterdam
Overleden6 september 1975
Haarlem
BeroepActeur
Rien van Nunen tijdens de opnamen van Stiefbeen en zoon
Marinus (Rien) van Nunen (Hillegom, 10 december 1912 – Haarlem, 6 september 1975) was een Nederlands acteur.

BIografie

Hij begon zijn carrière bij toneelgezelschappen in Amsterdam. Hij kreeg nationale bekendheid met de televisieserie Stiefbeen en zoon. Voor deze NCRV-serie, die van 1963 tot 1971 werd uitgezonden en waarin hij samen met Piet Römer speelde kreeg hij in 1964 de eerste Gouden Televizier-Ring. Rien van Nunen speelde vader Toon Stiefbeen. Van 1962 tot 1969 speelde hij de rol van burgemeester in Swiebertje. Hij werd in 1970 opgevolgd door Louis Borel. Van 1967 tot 1969 de hoofdrol als taxichauffeur Freek Nijman in de serie Eerste man.

Door ernstige reuma gehinderd, werd hij min of meer gedwongen te stoppen met acteren. Later bracht hij samen met Bert van Dongen het liedjesprogramma Breng eens een zonnetje. Zijn eerste vrouw was Maria Thekla (Riet) van Haagen. Samen runden zij korte tijd een slijterij in de Amsterdamse Swammerdamstraat. Uit dit huwelijk werden drie kinderen geboren: Henk, Ton en Rien. Zijn tweede vrouw was actrice Hella Faassen.

Theater/Dans

Voor een overzicht van alle voorstellingen zie: Alle voorstellingen van Rien van Nunen

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners