Riemke van Iersel

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamRiemke van Iersel
Volledige naamRiemke van der Voort
Geboren1911
Zandvoort
Overleden13 mei 1989
's-Gravenhage
BeroepDanser, Choreograaf, Pedagoog
DisciplineDans
TrefwoordenBallet

Biografie

Danseres Riemke van Iersel (1911-1989) was een Nederlandse danseres en kreeg in de danswereld bekendheid onder de naam Anna Riemskaja. Zij werd geboren als Riemke van der Voort en was getrouwd met regisseur Kees van Iersel. Haar opleiding ontving zij onder meer bij Vera Trefilova in Parijs. Gedurende het seizoen 1949/1950 danser zij o.a. bij het Ballet Recital o.l.v. Sonia Gaskell. Verder werkte zij mee aan de Bouwmeesterrevue en trad ook op met een programma van eigen choreografieën, die zij zelf uitvoerde. In de jaren vijftig gaf zij balletles aan het Haags Conservatorium en van 1962 tot 1970 was zij als bewegingslerares verbonden aan Toneelgroep Studio. (Bron Nederlands Theaterjaarboek).

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van haar

Idem de voorstellingen die zij heeft geregisseerd

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners