Royal Opera House

Uit TheaterEncyclopedie
(Doorverwezen vanaf ROH Covent Garden)
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamRoyal Opera House
Vroegere naamRoyal Opera House Covent Garden, Covent Garden
Opgericht1857
DisciplineMuziektheater
TrefwoordenOpera
 Website

Informatie

Royal Opera House is thans de naam van het belangrijkste operahuis in Londen en een van de belangrijkste in de Wereld. Het operahuis wordt ook aangeduid met Covent Garden, naar de Londense wijk waar dit theater staat of zelfs met de combinatie van beide, waarbij al of niet het eerste deel wordt afgekort: ROH Covent Garden. Het theater beschikt over een groot operagezelschap: The Royal Opera en een klassiek balletgezelschap onder de naam The Royal Ballet en een groot orkest: Orchestra of The Royal Opera House. Zie verder wikipedia.

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen van het balletgezelschap van The Royal Opera House, die in Nederland te zien zijn geweest, al of niet in samenwerking met andere theaterorganisaties en voor zover geregistreerd in de Productiedatabase en idem die van het Orchestra of The Royal Opera House.

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners